Lectiile de pian si canto cresc coeficientul de inteligenta al copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetatorii canadieni au descoperit ca exercitiile de deprindere a unui instrument muzical cresc coeficientul de inteligenta al copiilor. "Muzica face mai mult pentru copii decat a-i invata niste

Cercetatorii canadieni au descoperit ca exercitiile de deprindere a unui instrument muzical cresc coeficientul de inteligenta al copiilor. "Muzica face mai mult pentru copii decat a-i invata niste game, face sa lucreze partea creierului care ajuta la rezolvarea problemelor matematice si care le da ocupatii intelectuale. Iar asta este posibil pentru ca in timpul lectiilor de muzica sunt foarte multe aspecte implicate, cum ar fi memorarea, exprimarea emotiilor, invatarea intervalelor si gamelor muzicale. Dupa noua luni de exersare a pianului sau a vocii, coeficientul de inteligenta al elevilor a crescut cu trei puncte, fata de restul copiilor", a declarat coordo-natorul studiului. Studiul a fost efectuat pe 12 copii in jurul varstei de sase ani care au luat lectii de pian si de canto, ale caror coeficiente de inteligenta au fost masurate inainte de inceperea cercetarii. Pentru ca au vrut sa separe efectul pe care il are muzica asupra inteligentei de cel al artei, in general, echipa de specialisti a mai format un grup de copii care au luat lectii de teatru, iar un al treilea grup nu a luat nici un fel de lectii suplimentare. Dupa o anumita perioada, toti copiii au fost retestati, inregistrand cresteri ale coeficientului de inteligenta. Dar asta este o consecinta normala a scolii. In schimb, cei care urmasera lectii de teatru erau mult mai sociabili decat restul copiilor. Totusi, elevii care frecventasera cursurile de pian si canto au inregistrat cresteri mai mari ale coeficientului de inteligenta", a mai spus coordonatorul studiului.
Medicament pentru scaderea nivelului colesterolului
In cadrul Colegiului American de Cardiologie a fost prezentat studiul Prove-it, care a demonstrat ca doza maxima de Sortis a fost mai eficienta in prevenirea complicatiilor cardiace recurente decat Pravachol, in cazul pacientilor cu sindrom coronarian acut. Riscul de deces a fost cu 16 la suta mai mic la cei care au urmat tratament cu Pravachol, reducandu-se si probabilitatea unui infarct. Pacientii inclusi in studiu care au urmat tratament cu Sortis au inregistrat o scadere a nivelului de colesterol la o valoare medie de 62 de miligrame pe decilitru. Cei 4.162 de pacienti inclusi in studiu aveau in antecedente infarcte miocardice recurente sau dureri pericordiale severe.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite