Terapeutică: Leacuri pentru durerile articulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terapeutică: Leacuri pentru durerile articulare
Terapeutică: Leacuri pentru durerile articulare

Specialiştii apreciază că există peste 100 de boli reumatice inflamatorii şi degenerative. Dacă spondilita anchilozantă şi poliartrita reumatoidă afectează atât tinerii, cât şi vârstnicii, reumatismul degenerativ este generat de vârsta înaintată, de stres şi de factori genetici.

Masajele cu decoct de muşeţel au efecte antiinflamatoare. Decoctul îl preparăm din şase linguriţe de plantă pe care le fierbem în 250 de mililitri de apă, timp de 10 minute. Masajul se face cu acest decoct cald, nu fierbinte, în care adăugăm 10 picături de ulei esenţial de muşeţel. După masaj, zona bolnavă se acoperă cu un prosop. Terapia se face seara, cel puţin 10 zile consecutiv.

Pentru a îmblânzi durerile articulaţiilor inflamate se recomandă „laptele de bostan”. Acesta se prepară din 30 de grame de seminţe de bostan, care se pun la înmuiat într-un pahar cu apă caldă. După 12 ore, seminţele se dau prin maşina de tocat şi se amestecă în apa în care au fost puse la înmuiat.

Preparatul se bea în de­cursul unei zile. Terapia durează 14 zile; în acest interval, bolnavul nu are voie să consume alcool şi produse alimentare sărate sau iuţi.

Puţini bolnavi ştiu că artroza poate fi îmblânzită prin băi preparate din napi. Pentru o baie, bolnavul trebuie să fiarbă trei kilograme de napi (rădăcină, tulpină şi frunze) în opt litri de apă. Acest terci, care rezultă după fierberea napilor, se pune într-o cadă cu apă fierbinte (39 de grade) şi bolnavul va sta în cadă 15 minute. După baie, bolnavul trebuie să bea o cană cu ceai preparat din două linguri de napi (uscaţi sau proaspeţi) şi 500 de grame de apă.

Frecţiile cu ulei de lavandă sunt eficiente nu numai în faza incipientă a bolii.

Tratamentul constă în masarea zonei bolnave cu un ceai cald de lavandă în care s-au pus 20 de picături de ulei, tot de lavandă. Tratamentul se repetă timp de 15 zile.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite