Terapeutică: Leacuri antimahmureală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terapeutică: Leacuri antimahmureală
Terapeutică: Leacuri antimahmureală

Evenimentele plăcute din viaţa de familie şi sărbătorile ne pot aduce multe bucurii, dar şi cumplite dureri de cap. Pentru ca mahmureala care apare după petrecerile cu băuturi alcoolice să nu alunge voia bună, o putem îndepărta cu ajutorul celor mai bune leacuri naturiste, verificate de cei care au trecut cu bine testul antimahmureală.

O băutură folosită frecvent, după petreceri, este zeama de varză sau moarea, aşa cum i se mai spune în popor. Din leacul acesta popular se bea câte un pahar din oră în oră. Şi murăturile, conservate în saramură, sunt bune, deoarece sarea combate deshidratarea provocată de consumul de alcool.

Ceaiul verde îndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceaşcă de cafea tare. Un alt ceai care alungă mahmureala se prepară din coajă de banane. Se pune la fiert coaja unei banane în 500 de mililitri de apă. După primul clocot, vasul se ia de pe foc, iar ceaiul se bea fierbinte.

Ceaiul de ghimbir e un remediu incontestabil contra mahmurelii deoarece înlătură senzaţia de vomă, durerile de cap şi greaţa. S-a constatat, de asemenea, că sunătoarea este un leac antialcool. O cană cu infuzie de sunătoare, în care se adaugă puţină sare, are rezultate imediate. Şi produsele apicole anulează efectele beţiei. O felie de pâine stropită cu 15 picături de propolis are efect rapid: în cel mult 30 de minute, persoana în cauză scapă de orice disconfort provocat de excesul de alcool.

Mierea e un pansament gastric de excepţie. Dacă se administrează două linguriţe de miere într-o cană cu ceai, înainte de petrecere, efectele alcoolului sunt minime.

Recent, în marile centre comerciale a apărut un leac modern –Jiguja. Este vorba despre o băutură obţinută dintr-un extract de plante orientale, considerată de specialişti ca fiind leacul secolului 21 pentru mahmureală. Jiguja este benefică şi pentru persoanele care depun eforturi fizice şi intelectuale intense.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite