Lăptuca - un sedativ fără egal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăptuca este bogată în vitamine, printre care Vitamina C (cu 17,7 mg la 100 gr.), Vitamina E (40 U.I.) şi săruri minerale. Medicii şi filozofii greci o consideră, din antichitate, un leac

Lăptuca este bogată în vitamine, printre care Vitamina C (cu 17,7 mg la 100 gr.), Vitamina E (40 U.I.) şi săruri minerale.
Medicii şi filozofii greci o consideră, din antichitate, un leac fără egal împotriva insomniei şi pesimismului. Soiul sălbatic de lăptucă - lactuca virosa - are proprietăţi sedative mai pronunţate, dar este toxică dacă se depăşeşte "porţia" zilnică. Cercetătorii de la Institutul Naţional de Studiu al Cancerului din SUA consideră că ar trebui să se consume cât mai multe verdeţuri, iar prima alegere ar fi lăptucile. Betacarotenul din compoziţia sa poate preveni diferitele forme de cancer, dar şi bolile de inimă. Fibra pe care o conţine, spun cercetările recente, poate împiedica apariţia cancerului de colon. Pentru a profita de principiile active, este firesc să pregătim salata cât mai simplu, cu ulei, ideal de măsline, şi cu lămâie. Maioneza sau diversele sosuri anulează proprietăţile principalilor constituenţi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite