Laptele de capră combate anemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conţinutul de grăsime din laptele de capră este mai redus în comparaţie cu cel de vacă
Conţinutul de grăsime din laptele de capră este mai redus în comparaţie cu cel de vacă

Ceaşca de sănătate

Laptele de capră este mai uşor de digerat decât cel de vacă şi, în plus, este bogat în vitamine (A, B2, B3, C, E, K) şi în minerale (fosfor, magneziu, seleniu, zinc, potasiu).

De asemenea, o calitate extrem de importantă a laptelui de capră este aceea că stimulează absorbţia şi utilizarea eficientă în corp a unor minerale esenţiale, cum sunt calciul, magneziul, fierul şi fosforul. De aceea, acest tip de lapte este recomandat de specialişti în caz de anemie şi de osteoporoză.

Este benefic cardiacilor

„Proteinele din acest tip de lapte sunt asemănătoare cu cele din compoziţia laptelui matern, de aceea este benefic atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Laptele de capră îl poate înlocui cu succes pe cel de vacă în cazul persoanelor care suferă de intoleranţe la acesta din urmă.

De asemenea, conţinutul de grăsime din laptele de capră este mai redus în comparaţie cu cel de vacă şi, de aceea, poate fi consumat de cardiaci şi de persoanele care urmează o cură de slăbire", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Cocktail cu efect tonifiant

- Ingrediente: 500 g lapte de capră, o linguriţă rasă de scorţişoară, 100 ml infuzie de mentă şi miere, după gust.

- Preparare: se amestecă laptele călduţ cu celelalte ingrediente. Prima cană se  consumă la micul dejun, iar restul, în timpul zilei. Cura trebuie continuată timp de zece zile.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite