K1 îi face pe tineri tot mai agresivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care se uită mult la televizor, în special la lupte tip K1, dezvoltă tendinţe agresive în comportament, care se manifestă chiar şi în timpul unei întâlniri romantice. Acest

Tinerii care se uită mult la televizor, în special la lupte tip K1, dezvoltă tendinţe agresive în comportament, care se manifestă chiar şi în timpul unei întâlniri romantice. Acest comportament este mai pronunţat în cazul fetelor, este concluzia unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea "Wake Forest" din America.
Cei 2.200 de studenţi care au participat la studiu au fost întrebaţi de câte ori au urmărit lupte la televizor în ultimele două săptămâni. Peste două treimi din băieţi şi o treime din fete au spus că s-au uitat la lupte, iar 24% din băieţi şi 9% din fete, că s-au uitat de mai mult de şase ori. Din studiu a reieşit că băieţii care urmăresc sporturi de contact sunt mult mai înclinaţi să devină violenţi în timpul unei întâlniri cu o fată şi că sunt genul de oameni care poartă asupra lor arme, fie albe, fie de foc. De cealaltă parte, fetele care se uită la lupte s-au dovedit a fi cele mai predispuse să răspundă cu violenţă la avansuri atunci când ies în oraş cu un băiat. Totuşi, ele devin cel mai adesea victime ale comportamentului violent al băieţilor. Fetele iubitoare de K1 sunt genul celor care poartă arme de foc, sar la bătaie şi care se îmbată sau se droghează. "În special în cazul wrestling-ului, femeile sunt prezentate într-un mod degradant şi apar atât ca victime, cât şi ca instigatori. Mai ales că, în unele cazuri, se încearcă justificarea violenţei asupra femeilor. Drept urmare, efectul asupra tinerilor este duplicitar şi nesănătos", a explicat dr. Robert DuRant, profesor de pediatrie şi ştiinţe sociale şi unul dintre autorii studiului.

Păreri diferite - rezultate concrete
Evident că simpla urmărire a unui program gen K1 nu este suficientă pentru dezvoltarea unui comportament deviant. Dar este un catalizator puternic pentru cei predispuşi la violenţă. Reprezentanţii sporturilor dure de contact nu sunt de aceeaşi părere. "Mulţi dintre cei care urmăresc wrestling sunt de părere că este un program relaxant chiar şi pentru copii", spune Gary Davis, din partea World Wrestling Entertainment Inc. Psihiatrii şi psihologii sunt de părere că pericolul violenţei de pe ecrane este unul real şi că excesele tinerilor sunt induse de televiziune, atunci când ajung să creadă că un bătăuş este un "bărbat adevărat" şi nimeni nu-i contrazice.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite