Jumătate dintre români, bolnavi de reumatism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul centrului Metodologic de Reumatologie "Ion Stoian", dr. Cătălin Codreanu, a afirmat astăzi Jumătate din populaţia adultă a României suferă de diverse boli reumatice, cea mai frecventă formă de reumatism fiind artroza, o afecţiune a cartilagiului articulaţiilor.

"În ceea ce îi priveşte pe copii, cea mai frecventă afecţiune este artrita juvenilă. Această boală afectează dezvoltarea scheletului copilului şi, dacă nu este depistată şi tratată din timp, poate cauza deformări serioase ale oaselor", a adăugat medicul dr. Cătălin Codreanu, cu prilejul lansării site-ului www.reumatism.ro.

Specialiştii reumatologi afirmă că peste 200.000 persoane tinere din România suferă de artroză şi poliartrită reumatoidă, cele mai multe fiind femei. "Boala debutează între 25 şi 45 de ani, la persoane active, care din cauza durerilor ajung fie în incapacitatea de a merge la serviciu. Poliartrita reumatoidă nu poate fi vindecată, dar prin tratament se poate opri evoluţia ei", a explicat dr. Codreanu, citat de NewsIn.

Pacienţii care suferă de diferite boli reumatice pot consulta, de marţi, site-ul www.reumatism.ro, unde vor găsi informaţii despre afecţiunile reumatice şi despre accesul la tratament.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile reumatice sunt reprezentate de peste 200 afecţiuni, care afectează peste 100 milioane persoane din Europa.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite