Întinerire cu cosmetice preţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diamantele nu sunt doar accesorii, ci şi un ingredient cu acţiune dermatologică recunoscută.Procedurile estetice pe bază de pulbere de diamant, folosite pentru combaterea ridurilor și înlăturarea vergeturilor, au avantajul că nu produc alergii şi nu agresează pielea.

Pulberea de diamant este hipoalergenă şi, deşi are acţiune abrazivă, nu agresează pielea sensibilă. „Din cauza oxidării celulare, carbonul din piele se pierde, lucru care are ca rezultat îmbătrânirea.Diamantul este constituit sută la sută din carbon. De aceea, praful de diamant, în combinaţie cu diferite substanţe (enzime, substanţe hidratante şi emoliente), încetineşte procesul de îmbătrânire, decongestionează pielea, favorizează eliminarea toxinelor şi îmbunătăţeşte oxigenarea celulelor“, explică medicul specialist dermatolog Carmen Mihăilescu de la Promote Studio, Bucureşti.

Combate şi vergeturile

Terapia pe bază de pulbere de diamant trebuie efectuată pe un ten curat şi uscat. Tratamentul îndepărtează celulele moarte şi reziduurile.

„Tehnica, denumită microdermabraziune, se poate efectua fie facial, ca tratament antiîmbătrânire, fie corporal, ca tratament antivergeturi. Odată cu această curăţare a pielii se obţine şi o stimulare a fibroblastelor (celulele superficiale ale pielii). Acestea vor determina o creştere a sintezei de colagen şi de elastină, proteine care dau elasticitate pielii”, spune Sorina Bratu, manager al centrului Keiko SlimSpa din Bucureşti.

Este indicat ca tratamentul să se urmeze timp de patru-şase săptămâni, la interval de şapte zile.Deşi rezultatele apar după prima şedinţă, sunt necesare şase tratamente, pentru ca efectele să persiste şase luni. Preţul unei şedinţe variază între 100 şi 150 de lei.

Întăritor pentru unghii

Pudra de diamant se foloseşte şi pentru îngrijirea unghiilor. În acest sens, există un tratament ce se foloseşte înainte de aplicarea lacului. Stratul subţire şi protector reţine apa în unghii, îmbunătăţind astfel nivelul de hidratare.

O altă metodă care ajută la prevenirea exfolierii, fisurării şi ruperii  unghiilor, împiedicând îngălbenirea acestora, constă în aplicarea unui strat final, ce conţine microparticule de diamant. 

Condiţii

Microdermabraziunea nu trebuie făcută decât cu acordul medicului dermatolog. Nu se recomandă efectuarea acestui tratament atunci când urmează să ieșiţi în soare puternic.

După efectuarea procedurii, este bine să se aplice o cremă hidratantă, apoi să se folosească ultrasunete, pentru ca substanţele active să acţioneze în profunzimea ţesutului. Faţa trebuie protejată de soare prin aplicarea cremei şi fondului de ten cu factor de protecţie ridicat.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite