Inhalaţiile cu busuioc previn răcelile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inhalaţiile sunt procedee eficiente şi accesibile în caz de răceală sau oboseală. După o zi stresantă, o inhalaţie înainte de culcare ne asigură un somn liniştit. În plus, în sezonul

Inhalaţiile sunt procedee eficiente şi accesibile în caz de răceală sau oboseală. După o zi stresantă, o inhalaţie înainte de culcare ne asigură un somn liniştit. În plus, în sezonul virozelor, dacă facem inhalaţii 3-4  seri la rând prevenim instalarea virusurilor.

La primele semne de răceală, o singură inhalaţie va dezinfecta căile respiratorii şi va descongestiona sinusurile. Inhalaţiile sunt benefice  şi  pentru ten, aceste procedee revitalizând aspectul feţei. Într-un  castron cu un litru de apă, turnăm 10 picături de ulei esenţial: de  portocală, de scorţişoară, de mentă, de busuioc, de cimbru sau de rozmarin.

Ne aplecăm faţa deasupra vasului, la o distanţă de  circa 40 cm, acoperindu-ne cu un prosop. Respirăm adânc pe nas 10 minute, apoi mai adăugăm apă caldă şi încă 5 picături de ulei esenţial. Inhalaţia durează circa 30 de minute. Se pot face inhalaţii şi cu infuzii de: mentă, lavandă, busuioc, tei, iasomie, isop. După fiecare inhalaţie, ne clătim faţa cu apă călduţă şi folosim o cremă emolientă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite