Infuzia de troscot scade tensiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Troscotul, o plantă cunoscută în medicina populară sub denumirile de brebenel, sporiş, troscovă sau hericică, este apreciat ca remediu natural datorită proprietăţilor remineralizante, diuretice, tonic-aperitive şi hipotensive.

„Planta are efect hipotensiv, dacă se consumă sub formă de infuzie, câte două căni pe zi. Ca plantă cu efect depurativ şi diuretic, troscotul este un remediu binevenit în cazul afecţiunilor reumatice. În acelaşi timp, ceaiul de troscot se bea pentru tratarea afecţiunilor renale şi inflamaţiilor căilor respiratorii.

Preparatele pe bază de troscot sunt indicate, de asemenea, în combaterea diareei şi în caz de lipsă a poftei de mâncare", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi în nutriţie.

Mod de administrare

Infuzie simplă: Se prepară din două linguriţe de plantă uscată şi dintr-o cană cu apă clocotită. Se infuzează zece minute. Se recomandă câte două căni de infuzie pe zi.

Infuzie concentrată
: Se prepară din trei linguri de troscot uscat şi dintr-o cană de apă clocotită. Se administrează câte trei linguri de infuzie pe zi în boli de plămâni. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite