Infuzia de valeriană calmează bolile cronice de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscută şi sub numele de odolean, iarba pisicii, guşa porumbelului, valeriana este o plantă sălbatică ce creşte şi în ţara noastră, în flora spontană, dar este şi cultivată. Ea

Cunoscută şi sub numele de odolean, iarba pisicii, guşa porumbelului, valeriana este o plantă sălbatică ce creşte şi în ţara noastră, în flora spontană, dar este şi cultivată. Ea preferă solurile bogate în humus.
Este întâlnită tot mai des în Câmpia Timişului, Bihor, Podişul Transilvaniei (judeţele Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna) şi în nordul Moldovei (judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ). Florile ei, de culori variate - albe şi în degradeuri de roz - apar în intervalul iunie-august. În dialogurile cu fitoterapeuţii, în ultima vreme se discută despre o criză la nivel european şi mondial de valeriană. şi tot specialiştii aduc precizări foarte importante despre formula sub care se administrează.
Intern, valeriana este recomandată de fitoterapeuţi în insomnii, în cazul persoanelor depresive sau doborâte psihic de obsesii, în nevroze, angoase şi ticuri, palpitaţii, tuse nervoasă, crize astmatice, dar şi în alte afecţiuni - migrene, ameţeli, sughiţ, hipertensiune, palpitaţii, boli cronice de piele. Valeriana poate fi folosită cu succes sub formă de infuzie şi tinctură, ce se procură de la plafar. Extern, infuzia de valeriană se foloseşte sub formă de comprese aplicate pe locurile dureroase.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite