Implantul mamar poate duce la cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O formă rară de cancer, numită limfom anaplastic al celulelor mari (ALCL), din categoria limfoamelor non-Hodgkin, ar putea fi declanşată de implanturile cu silicon, avertizează specialiştii americani.

Din acest motiv, Autoritatea Americană pentru Reglementarea Medicamentelor şi Alimentelor (FDA) recomandă medicilor monitorizarea atentă a femeilor care-şi fac astfel de implanturi.

În acest moment, literatura de specialitate înregistrează, în America, 34 de cazuri de cancer ALCL la femeile care au făcut implant mamar între 1997 şi 2010. Această formă rară de cancer a fost diagnosticată atât în cazul femeilor care purtau proteze umplute cu gel siliconic, cât şi în cazul celor care aveau implanturi umplute cu soluţie salină.

Potrivit cercetătorilor americani, cazurile au fost diagnosticate după ce femeile au raportat simptome precum durerea, umflarea sau asimetria sânilor, apărute după ce rănile chirurgicale au fost pe deplin vindecate. Aceste simptome au fost date de colectarea de lichid în jurul implantului şi de întărirea zonei.

Potrivit raportului oficial al FDA, celulele canceroase ALCL se localizează în preajma implanturilor mamare, deşi în mod obişnuit această formă de cancer poate apărea şi în alte părţi ale corpului, precum nodulii limfatici şi pielea.

Este necesară monitorizarea atentă

Specialiştii americani nu recomandă scoaterea implanturilor, ci doar monitorizarea atentă a persoanelor care poartă astfel de proteze.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite