Ienupărul energizează şi protejează de boli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ienupăr
Ienupăr

Ienupărul este folosit ca plantă-medicament şi pentru aromatizarea mâncărurilor. Boabele plantei sunt aromate, cu un gust dulceag, asemănător cu cel al piperului roz. Ienupărul este folosit şi ca remediu pentru multe afecţiuni: tratează reumatismul, răceala, bronşita, stimulează digestia şi elimină pietrele de la nivelul vezicii biliare.

„Pulberea obţinută prin măcinarea fructelor de ienupăr are rezultate foarte bune în combaterea oboselii şi a durerilor de stomac, dar este recomandată şi persoanelor care suferă de ateroscleroză", spune Eugen Giurgiu, fitoterapeut.

Mod de administrare

Decoctul diluat se obţine prin fierberea a 20 de boabe de ienupăr într-un litru de apă, timp de zece minute. Se consumă câte două căni pe zi, iar cura durează zece zile.

Infuzia se prepară din două linguriţe de boabe de ienupăr la o cană cu apă clocotită. Un consum de trei căni pe zi stimulează digestia. Cura trebuie urmată, fără întrerupere, un interval de două săptămâni. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite