INTERVIU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ingrosarea penisului se poate folosi autotransplantul de grasime de pe abdomen Chirurgii plasticieni din Romania s-au adunat in aceste zile la Sinaia la primul congres al asociatiei din care

Pentru ingrosarea penisului se poate folosi autotransplantul de grasime de pe abdomen
Chirurgii plasticieni din Romania s-au adunat in aceste zile la Sinaia la primul congres al asociatiei din care fac parte. Lucrarile celor 200 de participanti ating majoritatea temelor din domeniu, de la tratamentele chirurgicale de ultima ora, la prezentarea unor noi medicamente. Amanunte ne-au fost oferite de prof. dr. Ioan Lascar, presedintele Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti.
- Cine apeleaza, in general, la chirurgia estetica?
- Chirurgia cosmetica sau estetica este o ramura a chirurgiei plastice care are ca obiectiv ameliorarea aspectului corpului omenesc: fie corectarea unui "design" de care nu esti multumit, fie indepartarea semnelor de imbatranire care isi pun amprenta specifica asupra fizionomiei individului. In general, acest tip de chirurgie este asociata cu un anume nivel al calitatii vietii. Accesul la aceste tehnici chirurgicale este barat de costurile ridicate. Pacientii sunt persoane sanatoase care doresc o ameliorare a calitatii vietii, din motive personale sau socio-profesionale. De aceea, obiectivele tehnicilor chirurgiei cosmetice reclama o calitate deosebita.
- Ce responsabilitati are medicul chirurg estetician fata de pacient?
- Obligatia elementara a practicianului din domeniul chirurgiei cosmetice este aceea de a asculta si examina atent pacientul, de a explica posibilitatile reale si riscurile ce decurg din astfel de interventii chirurgicale. Nu e permisa efectuarea de interventii "la comanda" unor persoane care nu sunt suficient de informate pentru a stabili oportunitatea si consecintele unui act chirurgical. Asta pentru ca sunt persoane care se adreseaza chirurgului estetician dintr-un simplu capriciu. Pacientul trebuie sa inteleaga faptul ca nu exista interventii chirurgicale miraculoase si ca orice interventie chirurgicala cosmetica este generatoare de avantaje si dezavantaje in relatie directa cu corectitudinea indicatiei chirurgicale, experienta chirurgului, tehnica si materialele utilizate, dar si de anumite particularitati constitutionale individuale.
- Ideea generala este ca doar femeile ajung pe masa chirurgului estetician. Cat din aceasta afirmatie este adevarat?
- Nu este adevarat. Bineinteles ca sunt si barbati care se adreseaza chirurgului estetician. Ca sunt mai multe femei, asta este altceva. De obicei, barbatii vin pentru corectarea unor cicatrici, corectii nazale, lifting, dar si lipoaspiratie sau ingrosare a penisului. Aceasta din urma se realizeaza printr-un transfer adipos autolog, adica de tesut gras de la nivelul unei regiuni de depozit la acelasi individ. De regula, zonele donatoare sunt reprezentate de depozitele adipoase care exista in mod normal la nivelul regiunii abdominale, la nivelul fetei interne a genunchilor sau a fetei interne si laterale a coapselor.
- Barbatii cu disfunctie erectila pot fi ajutati prin chirurgia plastica?
- Chirurgia plastica se implica eficient in tratamentul disfunctiilor sexuale majore, respectiv in impotenta sexuala definitiva. In acest caz, chirurgia plastica permite recuperarea cu mijloace de substitutie a erectiei corpilor cavernosi, facand posibila desfasurarea unui act sexual normal. Ba chiar are posibilitatea de a atinge performante net superioare functiei normale. Mai precis, tratamentul chirurgical presupune instalarea unor proteze in interiorul corpilor cavernosi, inlocuindu-se astfel structura anatomica specifica a acestora. Instalarea acestor implanturi reprezinta ultima solutie in tratamentul complex al impotentei masculine, dupa ce au fost epuizate toate mijloacele terapeutice aplicate de sexologi, endocrinologi, psihologi, psihiatri sau diabetologi. Insa, un potential beneficiar al instalarii de implanturi peniene trebuie sa ajunga la chirurg numai dupa stabilirea diagnosticului de impotenta organica definitiva.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite