INTERVIU - Cum te refaci dupa nastere?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- ne spune Oana Cuzino, prezentatoarea emisiunii "Ce se intampla, doctore?" de la Pro TV

- Cum ai revenit la forma fizica de dinainte de a naste? Eforturi mari? Regim special? Sport?
- Dupa ce am nascut-o pe fetita mea, Naomi, care are acum 2 ani si o luna, am constatat, pe propria piele, ca iti trebuie alte noua luni pentru a redeveni cea dinainte, pentru a-ti recapata silueta. Dupa sarcina, am incercat sa ma hranesc pe saturate, cu alimente sanatoase, cat mai putin prelucrate. Pentru a slabi, am evitat painea si dulciurile, am facut sport, cate putin, zilnic, acasa. Nu am intrat nici un moment in panica, am avut incredere in puterea propriului meu organism de a-si reveni. Cred ca m-a ajutat si faptul ca sunt o persoana echilibrata in general si nu am tanjit dupa bomboanele de ciocolata, care, de altfel, imi plac foarte mult. Daca m-am hotarat sa pierd cateva kilograme, asta a fost!
- Totusi, la ce alimente ti-a fost cel mai greu sa renunti?
- Nici in timpul sarcinii nu am facut excese, deci ma obisnuisem sa controlez alimentele. Bauturi gen cola beau absolut ocazional, cand mi-e sete si nu am o alternativa mai sanatoasa. In rest, prefer sucurile de fructe naturale si apa plata. Poti manca si dulciuri si sa fii normoponderal, poti face mai mult sport in ziua respectiva si sa-ti reglezi astfel arderile. Oricum, cuvantul-cheie este moderatia. De altfel, sunt si dulciuri sanatoase din fructe, gatite in casa, cu minim de zahar. Ce sa zic, daca iti impui prea multe restrictii, poti deveni nefericit. Ideal este sa fii convins ca aceste lucruri le faci pentru sanatatea ta, si nu impotriva bunei tale dispozitii.
- Trucuri pentru o mamica si un copil sanatos?
- Mamica ideala trebuie sa-si transmita iubirea pentru copilul sau prin orice gest pe care il intreprinde. Conteaza enorm pentru starea copilului si dezvoltarea sa ulterioara. El trebuie sa simta aceasta iubire, sa constientizeze grija parintilor pentru el. Acest lucru ii va da incredere in sine, autorespect, contribuie chiar si la starea lui de sanatate. Mamicile trebuie sa fie informate, sa consulte reviste sau carti de specialitate, sa tina legatura cu un medic pediatru si sa nu impuna un regim alimentar sau de viata dupa sfaturile vecinei sau din auzite.
- Cat timp iti dedicai inainte de a deveni mama si cat timp ai acum pentru tine?
- Si aceste lucruri se regleaza din mers. Cel mai mult sufar ca o carte pe care o citeam intr-o zi sau doua, acum se "intinde" la o saptamana si poate mai mult, din cauza numeroaselor intreruperi de genul: hai la joaca, hai sa citim despre pitici, sa vedem un film sau sa mergem la plimbare. Nu am facut o contabilitate, dar, intr-adevar, ma trezesc ca aman mereu vizita la cosmeticiana sau, pentru ca nu mai ajung la manichiurista, ma ocup personal de treaba asta. Oricum, nu sunt lucruri grave. Se rezolva si... merita! Ne distram bine impreuna, eu si fetita mea, Naomi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite