INTERVIU - Bianca Brad: "Sarcina este cea mai buna ocazie pentru a trece la un stil de viata sanatos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actrita Bianca Brad se afla in cea mai fericita perioada a vietii sale - este insarcinata in sase luni si jumatate. La mijlocul lunii iulie se va naste primul ei copil, un baietel, dupa cum a aratat

Actrita Bianca Brad se afla in cea mai fericita perioada a vietii sale - este insarcinata in sase luni si jumatate. La mijlocul lunii iulie se va naste primul ei copil, un baietel, dupa cum a aratat ecografia. Bianca arata superb, se simte excelent si este foarte activa in plan profesional.
- S-a schimbat mult modul tau de viata de cand esti insarcinata?
- Nu pot sa spun ca s-a produs o mare schimbare in viata mea, pentru ca, de cand ma stiu, am preferat un stil de viata sanatos. Eu nu faceam excese nici inainte de a fi gravida: nu fumam, nu beam cafea, nu mi-au placut niciodata bauturile acidulate, iar despre alcool nici nu poate fi vorba! Acum mananc normal, dar pun accentul pe lactate, pe legume si fructe. Beau multa apa plata cu lamaie, dar acest lucru il fac dintotdeauna, nu este ceva nou, legat de starea mea de acum. Mi-am facut un obicei din a-mi pregati in fiecare dimineata un cocteil din fructe: amestec portocale, mere, banane, piersici. Iese ceva si gustos, si extrem de sanatos. Sarcina este ocazia cea mai buna pentru a-ti revizui alimentatia si a trece la un stil de viata sanatos.
- Nu te-ai ingrasat mult. Faci eforturi sau ai un metabolism bun?
- Am si metabolism bun, nu ma pot plange, dar sunt si o persoana echilibrata. Am luat opt kilograme pana cum, cand am intrat in sase luni si jumatate. Culmea este ca, dupa ce am ramas gravida, nu mai simt nevoia sa mananc dulciuri, mai degraba doresc ceva sarat. Ma tenteaza chipsurile si saratelele, dar consum foarte rar pentru ca stiu ca au multe E-uri si sunt o nenorocire pentru organism. In rest, ma limitez la supe si ciorbe, am redus carnea si mancarurile crude (sushi, biftec tartar, scoici), dar am in continuare o slabiciune pentru inghetata... Ma preocup sa ma hranesc sanatos pentru copil, asa ca mi-am cumparat tot felul de carti de specialitate si ma documentez si de pe Internet. Nu mananc mult, pentru ca ma satur repede sau asa mi se pare mie pentru ca sacina apasa diafragma. Si am uitat de grasimi si de condimente!
- Esti actrita si totul in viata ta profesionala inseamna o mare atentie pentru conditia fizica. Mai faci sport?
- Am facut sport de cand ma stiu. Pe Aurel, logodnicul meu, l-am cunoscut la sala de fitness, unde avem abonament amandoi. Inainte de a fi gravida, eu mergeam de trei ori pe saptamana. Am facut pauza o perioada, in primul trimestru de sarcina, dar acum, mai ales ca a trecut iarna, vreau sa ma apuc de inot. Imi lipseste miscarea...
- N-ai avut starile tipice pentru perioada de sarcina, acele greturi sau migrene?
- Am avut migrene de cateva ori, dar nu am apelat la medicamente, ci la presopunctura si la apa plata cu mult lamaie. Greturile nu m-au chinuit, in schimb am avut stari de somnolenta, arsuri la stomac si carcei in gamba si in talpa, asa ca am luat din cand in cand cate o tableta de magneziu. Pentru arsuri, am luat o singura data o lingurita de bicarbonat, dupa care am citit undeva ca nu este recomandabil pentru femeile gravide si acum ma "tratez" cu lapte. O data pe sapamana am sedinta de masaj, pentru intretinere. Nu iau deloc medicamente, iar, in primul trimestru de sarcina, cand bantuia prin Bucuresti gripa, am cautat sa evit zonele aglomerate si am baut foarte mult suc de portocale, vitamina C naturala.
- Ce inseamna pentru tine stilul de viata sanatos?
- Inseamna sa traiesti echilibrat, fara excese alimentare, fara nopti pierdute, inseamna sa faci sport in mod regulat, sa gandesti pozitiv. Starea sufleteasca are, cred eu, o influenta foarte mare asupra organismului, deci este esential pentru sanatate sa nu te "incarci" negativ niciodata.
- Cand ai facut prima ecografie?
- In luna a II-a. Apoi, mai tarziu, am mai facut una si am aflat ca voi avea un baietel, ceea ce oricum am simtit din primul moment in care am stiut ca sunt insarcinata. Stii tu, presentimentul de mama... Cred ca este foarte important ca orice gravida sa faca ecografie nu doar pentru a afla sexul copilului si pentru ca traieste o senzatie extraordinara cand vede pe ecran cum ii bate inima, ci, mai ales, pentru a se asigura ca acesta este sanatos. De bucurie vreau sa anunt astfel ca, in urma unei colaborari pe care am avut-o cu o firma medicala, pot oferi 15 vouchere (o ecografie gratuita la Spitalul Elias) pentru 15 gravide cu venituri lunare foarte mici. Cine este interesat poate sa afle mai multe detalii la www.biancabrad.com sau sa-mi trimita pe adresa OP26 CP383 o copie dupa buletin, una dupa cartea de munca si numarul de telefon unde poate fi contactat.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite