INTERVIU - Anca Turcasiu a slabit 8 kilograme de cand a renuntat la carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Turcasiu va implini, peste mai putin de o luna, 35 de ani. Desi este, cum s-ar spune, o femeie matura, mama a unui baietel in varsta de sase ani, ea arata mai bine decat foarte multe dintre

Anca Turcasiu va implini, peste mai putin de o luna, 35 de ani. Desi este, cum s-ar spune, o femeie matura, mama a unui baietel in varsta de sase ani, ea arata mai bine decat foarte multe dintre tinerele care au "invadat" lumea showbiz-ului. Explicatia pe care o are: a ales sa traiasca sanatos.
- Anca, care este secretul faptului ca timpul nu trece deloc peste tine si arati la fel ca acum zece ani?
- Ma iubesc. In consecinta, am grija de mine. Sunt ovolactovegetariana de cincisprezece ani, de cand mi-au cazut in mana niste materiale medicale si, dupa ce le-am studiat cu atentie, am ajuns la concluzia ca merita sa incerc macar cateva luni sa renunt total la carne. O vara intreaga am tinut acest regim si m-am simtit excelent. Nici pe perioada sarcinii nu am renuntat la el, spre disperarea tuturor celor din jurul meu.
- Stiu ca tii la silueta, ceea ce inseamna ca, obligatoriu, mergi la sala. Gresesc?
- Nu, nu gresesti. Fac sport, aerobic mai ales, dar, in ultimul timp, de cand lucrez pentru "Chicago", n-am mai ajuns sa ma tin de un program strict, asa cum este firesc. Nu renunt insa niciodata la sedinta mea de masaj, o data pe saptamana, pentru ca mi se pare una dintre cele mai importante modalitati de a-ti mentine tonusul. In rest, beau multa apa plata, cel putin doi litri pe zi, si mananc foarte multe fructe, pentru ca imi plac, am senzatia ca nu pot sa rezist fara ele. Si mai am un "tabiet": ma cantaresc in fiecare dimineata, la aceeasi ora. Nu este o obsesie, dar vreau sa-mi verific constant greutatea. E o mare nenorocire daca te ingrasi cu mai mult de 5 kilograme fata de greutatea ideala, pentru ca dupa aceea devine un cosmar cura de slabire. Este mai greu si din punct de vedere psihic sa stii ca ai de dat jos mai mult de cinci kilograme!
- Si daca, Doamne-fereste, cantarul o ia razna, ce faci?
- Nu se pune niciodata problema sa fiu nevoita sa slabesc mai mult de doua kilograme. Dar, cand mi se intampla, atunci o saptamana trec pe regim disociat: o zi fructe, o zi legume, o zi lactate. Norocul meu este ca nu sunt rea de foame. As fi in stare sa beau doar apa, o zi intreaga.
- Esti o persoana echilibrata si cu vointa. Ti se intampla, totusi, sa faci si tu excese?
- Bineinteles. Toti facem excese, mai "scapi" la prajeli, la dulciuri, mai mergi la o aniversare si gusti din tot ce este interzis pentru sanatate... Eu am insa cateva principii alimentare de la care nu abdic niciodata: nu mananc paine, zahar si carne. Uneori, foarte rar, mananc peste, dar, in primii cinci ani de regim ovolactovegetarian, nici peste n-am mancat. In schimb, imi reprosez adesea ca ador tot ce este picant! Fara dulce pot trai, dar fara picant, nu! Pentru baietii mei (Anca se refera la Radu, fiul ei de sase ani, si la Cristi, sotul ei - n.r.) gatesc insa normal, am vesnic in frigider friptura, snitele, sunca, pentru ca ei doi sunt carnivori inraiti.
- Da-mi un exemplu: ce mananca un ovolactovegetarian intr-o zi?
- In primul rand, nu mananc niciodata mai mult de o portie. Ca sa-ti dau un exemplu concret, ieri am mancat toata ziua doua oua-ochiuri, cu putina branza si cu doua rosii. Am zile cand mananc o banana si beau doua pahare de lapte. Seara, de obicei, ma limitez la un iaurt sau un fruct, de cele mai multe ori Kiwi, ceea ce este foarte bine pentru ca e un fruct care contine vitamina C. Cand ies cu prietenii in oras si mi-e foame, ma tenteaza mai ales salatele. Am invatat deja ce fel de salata e mai buna in fiecare local... Cea cu andive se numara printre preferatele mele.
- La genul de viata pe care-l ai cred ca nu ai depasit vreodata greutatea ideala?!
- Ba sa stii ca am avut la un moment dat, pe la 19 ani, si 63 de kilograme. Era in perioada in care am fost distribuita in rolul principal din filmul "Miss Litoral". Dar in vara in care am decis sa devin vegetariana am slabit opt kilograme, acum am 54 kg la 1,72 si ma simt excelent. Toata lumea ma intreaba daca nu m-am anemiat?! Ei bine, am niste analize foarte bune si mi le fac o data pe an, cum scrie la carte, asa ca stiu exact ce spun...

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite