INTERVIU - Adrian Severin: "Am slabit facand sport, nu prin dieta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- De ce ati hotarat sa slabiti? - Din doua motive: unul utilitar si unul psihologic. Incepusem sa ma simt foarte greoi in miscare, la o greutate de 115 kg si la o inaltime de 1,75 m. Apoi, cred ca

- De ce ati hotarat sa slabiti?
- Din doua motive: unul utilitar si unul psihologic. Incepusem sa ma simt foarte greoi in miscare, la o greutate de 115 kg si la o inaltime de 1,75 m. Apoi, cred ca nici infatisarea mea nu era deloc agreabila. Din punct de vedere psihic, am vrut sa-mi demonstrez mie insumi ca sunt in stare sa realizez o asemenea performanta. La insistentele unor prieteni medici, am facut un control medical amanuntit si, fireste, ne-am asteptat cu totii ca rezultatul analizelor sa nu fie grozav. Surpriza a fost ca analizele au iesit neasteptat de bine. Acest lucru m-a ambitionat. Mi-am dat seama ca luarea in greutatea nu poate fi, in asemenea imprejurari, decat nociva si ca supunerea organismului la un asemenea regim nesupravegheat ar putea duce, pe termen lung, la stari inconfortabile.
- Nu v-ati temut ca o schimbare a infatisarii ar putea sa afecteze imaginea dumneavoastra publica?
- Nu, fiindca imi lipseste cu desavarsire grija pentru imagine. Unii spun ca acest fapt ar fi o vulnerabilitate a mea. Eu le spun dintotdeauna acelasi lucru: lumea trebuie sa ma agreeze sau, dimpotriva, sa ma antipatizeze pentru ceea ce sunt si fac, nu pentru cum arat.
- Cum si in cat timp ati reusit sa slabiti?
- Cheia regimului nu a fost dieta, ci miscarea, exercitiul fizic. Mi-am luat, acasa, o bicicleta medicala, haltere din acelea mai mici si am alergat sau am mers pe jos ori de cate ori am avut ocazia. Uneori, dar destul de rar, am mai mers si la sala de fitness, dar, in mare, acasa am muncit ca sa slabesc. In 10 luni, am slabit 37 kg, fara nici un fel de schimbari metabolice grave, asa cum s-au temut medicii.
- N-a fost greu sa va mobilizati de unul singur? Nu va gaseati cate o scuza ca sa scapati?
- Ei, aici a fost efortul cel mai mare: autodisciplinarea si crearea unui program strict. Programul meu a fost oricum foarte incarcat dintotdeauna. O ora sau doua pentru exercitii chiar au presupus un efort deosebit de vointa.
- Si in regimul alimentar ce ati schimbat?
- Nimic semnificativ. Am consumat cam aceleasi alimente si aceleasi bauturi ca si inainte. Poate am dat totusi mai multa atentie caloriilor.
- Acum ce faceti pentru a va mentine greutatea obtinuta?
- Continui cu sportul. Ca sa pastrezi echilibrul obtinut, trebuie sa mentii acelasi regim de viata. Nici aici nu e usor, fiindca eu calatoresc foarte des si sunt obligat sa particip la tot felul de receptii si dineuri. Incerc sa mananc normal si apoi sa am grija sa compensez printr-un surplus de efort. In acest fel, combat si stresul, care si acesta a fost o cauza in luarea de greutate.
- Ce ii sfatuiti pe cei care vor sa slabeasca?
- Fiecare trebuie sa faca in asa fel incat sa se simta bine si sa-si urmeze linia lui de echilibru. Ce am facut eu poate mi se potriveste mie si nu e obligatoriu sa se potriveasca si altora. Dar orice fel de cale ar urma, necesita vointa. Eu nici inainte nu m-am simtit niciodata rau din cauza greutatii, dar acum ma simt excelent.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite