INOVAŢIE Celule ale pielii transformate în neuroni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii americani au manipulat procesul prin care ADN-ul este transmis celulelor pielii fetale pentru a crea celule care se poartă ca neuronii, informează BBC.

Oamenii de ştiinţă californieni au folosit un virus modificat genetic pentru a introduce patru factori de transmitere a ADN-ului în celulele pielii fetale, care au jucat un rol esenţial în modalitatea în care ADN-ul "este citit " şi în procesul de codare a proteinelor în celule.

Ei au descoperit că acest proces a determinat transformarea unei mici cantităţii din aceste celule în neuroni. Şi asta fără a transforma întâin celule pielii fetale în celule stem.

Această tehnică a fost aplicată întâi pe şoareci de laborator, rezultatele fiind extrem de bune.

"Se ştia că o celulă specializată poate fi de modificată pentru a deveni celulă stem , însă nu se ştia şi că o celulă specializată poate fi împinsă într-o altă direcţie şi respecializată", a declarat Marius Wernig, profesor asistent în patologie la Şcoala de Medicină de la Universitatea Stanford.

Această nouă tehnică ar putea fi folosită într-o zi pentru a crea neuroni care să fie apoi implantaţi persoanelor care suferă de boli neurologice.



Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite