Hormonii, mai tari ca dietele şi fitnessul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

centrul foamei, al setei şi saţietăţii. Dereglările acestuia pot duce la obezitate hipotalamică. Recent, s-a descoperit şi gena obezităţii, ceea ce oferă persoanelor supraponderale o şansă

centrul foamei, al setei şi saţietăţii. Dereglările acestuia pot duce la obezitate hipotalamică. Recent, s-a descoperit şi gena obezităţii, ceea ce oferă persoanelor supraponderale o şansă în plus, dar până acum nu s-a înregistrat niciun rezultat al ingineriei genetice.
Există hormoni care pot duce la creşterea în greutate, dintre care cel mai important este estrogenul, cunoscut popular sub numele de foliculină. "Estrogenii reţin lichidele, fenomen numit infiltraţie, şi sunt responsabili, atunci când se găsesc în cantităţi crescute, de cancerul apărut la femeile obeze", ne-a explicat prof. dr. Constantin Dumitrache. Ei sunt fabricaţi atât de ovare, cât şi de grăsime, ceea ce înseamnă că, ferindu-vă de obezitate, reduceţi şi riscul de cancer.
Perioadele în care organismul secretă cantităţi mari de estrogen sunt: la pubertate, când ovarele nu au ajuns încă la maturitate şi produc cantităţi exagerate; atunci când se face un tratament cu pilule contraceptive dozate incorect; în timpul sarcinii; înainte de ciclul menstrual; la menopauză, fie din cauză că femeia are carenţe hormonale, fie pentru că urmează un tratament hormonal necorespunzător. Lipsa sau excesul de hormoni tiroidieni provoacă îngrăşare prin acelaşi proces de infiltraţie, iar hormonii cortico-suprarenali sunt responsabili de redistribuirea ţesutului adipos, ceea ce face ca o persoană care nu cântăreşte mai mult să observe o depunere mai mare de grăsime la nivelul feţei şi trunchiului. Din fericire, pentru oricare dintre aceste situaţii neplăcute există o soluţie terapeutică pentru care vă puteţi adresa medicului endocrinolog.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite