Hipertensiunea, tratată cu o combinaţie de pastile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de oameni de ştiinţă britanici de la Universităţile Cambridge, Dundee şi Glasgow au revoluţionat tratamentul hipertensiunii arteriale. Persoanelor care suferă de creşteri ale tensiunii arteriale ar trebui să li se administreze încă de la începutul tratamentului două medicamente în combinaţie.

Potrivit cercetătorilor, doar în acest mod se poate ţine sub control eficient tensiunea şi, totodată, se poate reduce la minimum riscul de complicaţii (accident vascular cerebral şi infarct miocardic). Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.254 de voluntari hipertensivi din zece ţări. O parte din voluntari au primit aliskiren sau amlodipină, două medicamente prescrise în tratamentul hipertensiunii. Restul voluntarilor au fost trataţi cu cele două medicamente în combinaţie. După şase luni, s-a observat că hipertensivii din al doilea grup prezentau un risc mai mic de a suferi de boli de inimă. „Acest studiu este dovada clară că tratamentul pentru hipertensiune trebuie început cu administrarea concomitentă a două medicamente, deoarece este mai sigur şi mai eficient", explică profesorul Jeremy Pearson, unul dintre cercetători. Până în prezent, în tratarea hipertensiunii se prescria un singur medicament, iar al doilea era introdus în schemă doar în condiţiile în care valorile tensiunii rămâneau ridicate.

Scade riscul de deces

Hipertensiunea este principalul factor de risc în apariţia bolilor cardiovasculare. La nivel mondial, bolile de inimă sunt principala cauză de deces. Pe lângă tratament, tensiunea poate fi controlată şi printr-un stil de viaţă echilibrat. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite