Hameiul, remediu în tulburările anxioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hameiul, o plantă cu proprietăţi sedative, este folosit cu precădere pentru tratarea anxietăţii şi a complicaţiilor acestei afecţiuni: atacurile de panică şi tulburările de somn.

De la hamei se folosesc florile femele, care au forma unor conuri de culoare verde, cu un miros uşor amărui, care provine de la uleiurile volatile pe care le conţin. Planta este bogată în glucide, răşini, ulei eteric (un lichid galben, cu o aromă specială pe care o întâlnim la bere), săruri minerale, hormoni estrogeni şi în acizi amari alfa şi beta care influenţează gustul berii.

Cercetătorii germani susţin că, folosit în cure succesive de trei săptămâni, hameiul previne instalarea osteoporozei, fiind un fitoestrogen eficient. Terapia cu hamei este benefică şi pentru tulburările digestive şi cardiace.

Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de conuri uscate şi dintr-o cană cu apă clocotită. Se consumă câte trei căni de ceai pe zi, iar ultima ceaşcă se bea înainte de culcare.

Cum prepari berea de casă

Ingrediente: 10 l de apă, patru linguri cu conuri de hamei, 250 g malţ, 250 g boabe de porumb, o linguriţă de mentă.

Preparare: Ingredientele se fierb într-un vas acoperit timp de trei ore. Apoi, vasul se ia de pe foc, conţinutul se strecoară printr-un tifon şi se adaugă 150 g de zahăr. Când berea este călduţă, se adaugă o jumătate de linguriţă de drojdie dizolvată în apă. După o oră se strecoară din nou, se toarnă în sticle şi se astupă cu dopuri de plută. După 48 de ore, berea se poate consuma (câte două-trei pahare pe zi).

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite