Hameiul previne osteoporoza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hameiul previne osteoporoza
Hameiul previne osteoporoza

Un studiu de ultimă oră demonstrează că efectele sedative ale conurilor de hamei sunt puternice şi bine tolerate de organism.

 „Pentru fitoterapie, hameiul înseamnă o speranţă de viaţă în tratarea anxietăţii şi complicaţiilor acestei afecţiuni: atacurile de panică şi tulburările de somn”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

De la hamei se folosesc florile femele, care au forma unor conuri de culoare verde, cu un miros uşor amărui, care provine de la uleiurile volatile pe care le conţin.

Aceste conuri sunt bogate în glucide, răşini, ulei eteric, săruri minerale şi în acizi amari alfa şi beta, care influenţează gustul berii. Cercetările medicului german H. Goetz arată că hameiul, folosit în cure succesive de trei săptămâni, este benefic şi în prevenirea osteoporozei, fiind un fitoestrogen eficient.

Mod de administrare

În tratamentele interne, infuzia se prepară dintr-o lingură de conuri uscate şi o cană cu 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă două-trei căni pe zi, iar ultima ceaşcă se bea înainte de culcare.

Pentru tinctură se aleg 20 de conuri, se taie mărunt şi se pun la macerat într-un vas cu 500 ml de alcool de 50 de grade. După 14 zile se strecoară şi se păstrează la răcoare. Se iau câte 25 de picături, de trei ori pe zi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite