Gutuile scad colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest fruct, bogat în vitaminele A, B şi C, săruri minerale şi acizi organici, reduce colesterolul şi previne bolile cardiovasculare. De asemenea, gutuile ajută organismul să elimine

Acest fruct, bogat în vitaminele A, B şi C, săruri minerale şi acizi organici, reduce colesterolul şi previne bolile cardiovasculare.

De asemenea, gutuile ajută organismul să elimine substanţele toxice. Aceste fructe pot fi consumate în stare proaspătă sau sub formă de peltea, nectar, dulceaţă, compot ori ca garnitură la preparatele din carne.

Peltea de gutui cu mere ionatane

Preparare: o oră

Calorii: 40/porţia 

Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg mere, 1kg zahăr, 1l de lichid, sucul de la o jumătate de lămâie  

Gutuile şi merele se pun la fiert împreună. După fierbere, se strecoară sucul obţinut. La 1 l de lichid se adăugă 1 kg de zahăr şi se lăsă să fiarbă amestecul. Se adaugă sucul de lămâie. Se toarnă pelteaua fierbinte în borcane şi, după ce  s-a răcit, se închid borcanele ermetic.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite