Gutuile scad colesterolul
0Acest fruct, bogat în vitaminele A, B şi C, săruri minerale şi acizi organici, reduce colesterolul şi previne bolile cardiovasculare. De asemenea, gutuile ajută organismul să elimine
Acest fruct, bogat în vitaminele A, B şi C, săruri minerale şi acizi organici, reduce colesterolul şi previne bolile cardiovasculare.
De asemenea, gutuile ajută organismul să elimine substanţele toxice. Aceste fructe pot fi consumate în stare proaspătă sau sub formă de peltea, nectar, dulceaţă, compot ori ca garnitură la preparatele din carne.
Peltea de gutui cu mere ionatane
Preparare: o oră
Calorii: 40/porţia
Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg mere, 1kg zahăr, 1l de lichid, sucul de la o jumătate de lămâie
Gutuile şi merele se pun la fiert împreună. După fierbere, se strecoară sucul obţinut. La 1 l de lichid se adăugă 1 kg de zahăr şi se lăsă să fiarbă amestecul. Se adaugă sucul de lămâie. Se toarnă pelteaua fierbinte în borcane şi, după ce s-a răcit, se închid borcanele ermetic.