Gutuile protejează ficatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gutuile protejează ficatul
Gutuile protejează ficatul

Principalele substanţe active ale gutuii (vitaminele A, B, C şi PP, potasiul, fosforul şi calciul, în procente semnificative, acizii organici, glucidele) sunt apreciate de specialiştii în medicină naturistă pentru efectele lor terapeutice deosebite.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă bolnavilor de hepatită să se folosească de virtuţile vindecătoare ale gutuilor. Aceştia este bine să urmeze o cură cu nectar proaspăt de gutui şi să bea zilnic câte un litru din acest elixir, timp de o lună.

Substanţele conţinute de aromatele fructe de toamnă reduc colesterolul, combat bolile cardiovasculare şi tratează insuficienţa pancreatică. În aceste afecţiuni se bea, de trei ori pe zi, câte o jumătate de pahar de suc proaspăt.

Pulpa fructului are proprietăţi antidiareice şi antihemoragice şi se consumă rasă, câte două linguriţe pe zi.

Gutuile pot fi valorificate sub formă de peltea, nectar, dulceaţă, compot sau  sub formă de garnitură la preparatele din carne.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite