Gulia combate infecţiile virale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această legumă de toamnă asigură organismului o cantitate mare de vitamina C, benefică pentru sănătatea oaselor, a dinţilor şi a gingiilor. Gulia protejează organismul împotriva

Această legumă de toamnă asigură organismului o cantitate mare de vitamina C, benefică pentru sănătatea oaselor, a dinţilor şi a gingiilor.

Gulia protejează organismul împotriva infecţiilor virale şi accelerează cicatrizarea rănilor. În compoziţia guliei, se remarcă şi vitamina B6, care stimulează imunitatea.

Nutriţionistul Eugen Giurgiu recomandă gulia în salate şi preparate puţin procesate pentru ca mineralele pe care le conţine (calciu, fosfor,  potasiu, magneziu, mangan şi cupru) să nu se deterioreze.

Deoarece are un aport caloric redus (27 de calorii la suta de grame), gulia este indicată în curele de slăbire.

Reţeta săptămânii



Timp de preparare: 30 de minute
Calorii: 70/ porţia
Ingrediente: două gulii, patru mere, sâmburii de la 10 nuci, patru linguri de miere, 10 linguri suc de roşii, pătrunjel tocat, cimbru măcinat.
Preparare. Guliile tăiate mărunt se amestecă în salatieră cu merele fără coajă şi cu nucile.  Din miere, suc de roşii, pătrunjel şi cimbru se prepară un sos care se amestecă în salatieră cu toate ingredientele. Fiecare porţie de salată se decorează cu feliuţe de roşii şi măsline.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite