Gripa se plimbă cu autobuzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

momentul în care o persoană este sănătoasă şi nu se face atunci când există un puseu febril sau o boală acută, precum amigdalită sau sinuzită. În ceea ce priveşte restricţiile de la

momentul în care o persoană este sănătoasă şi nu se face atunci când există un puseu febril sau o boală acută, precum amigdalită sau sinuzită. În ceea ce priveşte restricţiile de la vaccinare, acestea sunt atent selecţionate. "Nu au voie să facă vaccin persoanele al căror sistem imunitar este modificat, cum ar fi pacienţii cu transplant renal sau persoanele cu alergii la proteina de ou", ne-a mai spus dr. Brânză.
Cum acţionează vaccinul
Vaccinarea antigripală stimulează răspunsul imun al organismului, acesta producând anticorpi. Eficacitatea vaccinării antigripale este de aproximativ 90 la sută, ceea ce duce la scăderea absenteismului şi a costurilor gripei. Reacţiile postvaccinale sunt locale, tranzitorii şi reduse ca frecvenţă. "Vaccinarea antigripală duce la scăderea semnificativă a poverii epidemiologice şi economice a bolii la nivelul populaţiei active, iar în rândul populaţiei cu vârste extreme (copii, vârstnici) duce şi la scăderea numărului complicaţiilor şi al decompensărilor bolilor cronice preexistente", ne-a declarat dr. Ileana Brânză.

Costurile gripei
Gripa se asociază cu trei sau patru zile de repaus la pat şi două săptămâni de refacere completă, fiind responsabilă de peste 10 la sută din cazurile de absenteism. Acesta, alături de productivitatea scăzută, este responsabil de aproximativ 70 la sută din costurile anuale cauzate de gripă.

Semnele gripei:
* are un debut brusc
* febră peste 38 grade Celsius
* astenie fizică
* cefalee (dureri de cap)
* mialgii (dureri musculare)
* artralgii (dureri articulare)
* dureri în gât

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite