Greata si tulburarile digestive pot semnala o sarcina inainte ca testul sa se coloreze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele femei isi dau seama inca din momentul conceperii ca sunt insarcinate. Altele, in schimb, trebuie sa faca mai multe teste de sarcina pana sa aiba confirmarea sigura ca vor avea un copil. Medicii

Unele femei isi dau seama inca din momentul conceperii ca sunt insarcinate. Altele, in schimb, trebuie sa faca mai multe teste de sarcina pana sa aiba confirmarea sigura ca vor avea un copil. Medicii sustin insa ca o femeie cu viata sexuala activa ar trebui sa-si faca testul de sarcina de indata ce menstruatia intarzie chiar si o zi. De asemenea, specialistii au cazut de acord ca exista o lista de simptome specifice unei viitoare mame, dar, pentru ca organismul uman este atat de diferit, aceste semne nu apar la toate femeile.
* Sanii si sfarcurile devin moi - Daca sunteti insarcinata veti observa ca sanii si sfarcurile devin moi, la trei saptamani dupa concepere, mai exact la o saptamana dupa data la care ar fi trebuit sa apara ciclul. De asemenea, sanii se vor umfla putin, exact ca in perioada de ciclu.
* Aureolele sanilor se inchid la culoare - La momentul in care ar fi trebuit sa aveti ciclu, o femeie insarcinata va observa ca aureolele sanilor, adica acea zona circulara de langa sfarcuri, se inchid la culoare si cresc in diametru. Se spune ca aceasta culoare inchisa a aureolelor ajuta nou-nascutul sa gaseasca sfarcul pentru alaptare. O femeie care a ramas gravida va vedea ca venele sanilor devin mai vizibile, iar tuberculii Montgomery, adica punctele albe de pe aureola, se maresc si se inmultesc.
* Apare obosela - Unul dintre cele mai obisnuite simptome in cazul unei femei gravide este oboseala extrema, pana in a zecea saptamana de sarcina. in aceasta perioada, organismul trece prin schimbari metabolice semnificative, iar intregul corp trebuie sa faca fata noului proces de dezvoltare a fatului. Pentru majoritatea femeilor, oboseala incepe sa dispara din a 12-a saptamana de sarcina.
* Apare ameteala - Daca sunteti gravida, veti afla acest lucru foarte devreme, uneori chiar din prima saptamana dupa concepere, pentru ca apar ameteala si greturile matinale.
* Nevoia de a urina creste - In momentul in care ciclul a intarziat o saptamana sau doua, veti descoperi ca nevoia de a urina apare din ce in ce mai des. Acest lucru se intampla deoarece fatul care se dezvolta in uter apasa pe vezica.
* Apar problemele intestinale - In prima perioada a sarcinii, se produce o schimbare intestinala. Hormonii produsi in acest moment determina o relaxare a intestinelor, ceea ce le face mai putin eficiente. Cea mai comuna afectiune care apare acum este constipatia.
* Temperatura corpului creste - Un alt semn care va poate face sa va ganditi ca sunteti gravida este cresterea temperaturii organismului in zona bazinului. Acest lucru se petrece pentru ca ovulul a ajuns in uter, unde se va dezvolta.
* Nu mai apare ciclul - Pentru majoritatea femeilor, acesta este primul semn care le face sa se gandeasca la faptul ca au ramas insarcinate, daca, in mod normal, acesta apare la aceeasi data a lunii. In combinatie cu celelalte semne, disparitia ciclului inseamna pentru aproape toate femeile, in mod sigur, ca au ramas gravide, astfel ca testul de sarcina este doar o formalitate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite