Grăsimile grăbesc apariţia bolii Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii britanici, citaţi de DailyMail, au descoperit o legătură între apariţia bolii degenerative cerebrale şi creşterea nivelului de acizi graşi de tipul omega 6. În urma

Cercetătorii britanici, citaţi de DailyMail, au descoperit o legătură între apariţia bolii degenerative cerebrale şi creşterea nivelului de acizi graşi de tipul omega 6.

În urma studiilor, s-a observat că o alimentaţie greşită poate creşte semnificativ riscul apariţiei bolii Alzheimer. Acizii graşi omega 6 se pot găsi în carnea roşie, în carnea de pui, în cereale, în ouă, în nuci şi în majoritatea uleiurilor vegetale. Această descoperire ar putea facilita tratarea demenţei cu ajutorul unor medicamente mult mai eficiente.

În timpul cercetării pe cobai, specialiştii au descoperit un nivel mai crescut de acizi graşi în cazul şoarecilor de laborator care sufereau de pierderi de memorie şi de probleme comportamentale. Controlarea acestor acizi graşi de la nivelul creierului ar putea ajuta la tratarea bolii Alzheimer, în contextul în care nivelul acizilor graşi din organism poate fi reglat cu ajutorul dietei.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite