Grăsimea omoară dorinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ar trebui să fie, atunci nivelul scăzut de testosteron este probabil principalul vinovat. Testosteronul este hormonul responsabil pentru caracterisicile masculine, precum masa musculară şi părul

ar trebui să fie, atunci nivelul scăzut de testosteron este probabil principalul vinovat. Testosteronul este hormonul responsabil pentru caracterisicile masculine, precum masa musculară şi părul de pe faţă, dar şi pentru agresiune, competitivitate şi dorinţă sexuală. Este normal ca nivelul de testosteron să scadă cu unul, două procente în fiecare an, după vârsta de 30 de ani. Unii bărbaţi, în schimb, se confruntă cu această problemă înainte de această vârstă. Dar, indiferent de vârstă, un simptom al acestei afecţiuni, numită hipogonadism şi care se poate trata, este scăderea libidoului. Aportul de testosteron în organism sau terapia antiestrogen ajută la restabilirea echilibrului.
Medicamentele pentru erecţie nu influenţează libidoul
O dietă sănătoasă şi exerciţii fizice regulate schimbă viaţă în multe privinţe, inclusiv în ceea ce priveşte viaţa sexuală, spun medicii. Grăsimea este un duşman al libidoului în două feluri: inhibă producţia de testosteron şi distruge hormonii care există deja în organism. Hormonul masculin este absorbit de grăsime, în special de cea care există în jurul taliei. Pentru a creşte libidoul, nu e nevoie să faceţi un mic efort pentru a da jos burta.
Despre bărbaţi se spune că sunt gata oricând să facă sex, dar, în realitate, dorinţa depinde în mare măsură de starea de spirit. De fapt, bărbaţii care suferă de depresie ar trebui să îşi facă teste care să determine nivelul de testosteron. "Depresia poate reduce libidoul, precum şi interesul în legătură cu alte domenii de activitate. Acelaşi lucru se petrece şi cu anxietatea. Preocupările despre activitatea profesională, precum şi alte presiuni din partea societăţii pot, într-adevăr, scădea dorinţa sexuală", a declarat prof. dr. Charles Hill. De asemenea, este important de ştiut că medicamentele împotriva disfuncţiei erectile nu au niciun efect asupra libidoului. Capacitatea de a avea o erecţie este diferită faţă de cea a dorinţei de a face sex. Aceste medicamente au succes în problemele psihologice, dar nu funcţionează la bărbaţii cu niveluri scăzute de testosteron.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite