Grădiniţa poate da tulburări de personalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la doi ani, copiii trebuie îngrijiţi de părinţi
Până la doi ani, copiii trebuie îngrijiţi de părinţi

Copiii duşi prea devreme la grădiniţă, înainte de a împlini vârsta de doi ani, au riscuri mari de a dezvolta tulburări de personalitate, arată specialiştii britanici.

Potrivit medicului psihiatru pediatru Sue Gerhardt, micuţii ar trebui să fie îngrijiţi de părinţi până când împlinesc doi ani, altfel riscă să dezvolte probleme emoţionale destul de dificil de depăşit mai târziu în viaţă.

„Primii doi ani de viaţă sunt cei în care se dezvoltă o regiune a creierului numită cortex prefrontal, care ne face să simţim atât propriile emoţii, cât şi pe cele ale celorlalţi. La dezvoltarea cortexului prefrontal contribuie secreţia de dopamină, stimulată de confortul pe care copilul îl simte când părinţii răspund nevoilor sale. În lipsa afectivităţii, copiii nu sintetizează dopamina necesară, iar dezvoltarea lor emoţională are de pierdut", explică medicul psihiatru.

Maternitatea este subestimată

În opinia psihiatrului Sue Gerhardt, maternitatea este subestimată, iar presiunea la care sunt supuse mamele pentru a se întoarce la lucru la puţin timp după naştere este nocivă şi are efect de bumerang, având în vedere problemele de personalitate pe care le pot avea pe viitor copiii lor.

Pe de altă parte, copiii mai mari îşi continuă dezvoltarea armonioasă dacă merg la grădiniţă.„Dezvoltarea creierului continuă şi după vârsta de şase ani, când copiii merg la şcoală, dar în prima etapă a vieţii au nevoie de prezenţa părinţilor", explică Sue Gerhardt.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite