Gogoşarii previn apariţia unor forme de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delicioasa bucătărie a toamnei are vedetele ei! Dintre legume, la concurenţă cu ardeii graşi, se disting gogoşarii. Gogoşarul impresionează prin conţinutul bogat în vitamina C. Un exemplar

Delicioasa bucătărie a toamnei are vedetele ei! Dintre legume, la concurenţă cu ardeii graşi, se disting gogoşarii.
Gogoşarul impresionează prin conţinutul bogat în vitamina C. Un exemplar de mărime medie deţine procentul de 150 de miligrame de vitamină la suta de grame, necesar zilnic persoanelor stresate, dar nefumătoare. Prin asemenea performanţă, gogoşarul lasă în urmă portocala. Pe lângă această preţioasă vitamină C, gogoşarul mai bate câteva recorduri: o doză de 4.220 u.i. de betacaroten. Acest antioxidant este util în combaterea radicalilor liberi, care accentuează îmbătrânirea şi cresc riscul de cancer. Gogoşarul mai conţine o substanţă rară licopena, tot din familia carotenoidelor, care combate diferite forme de cancer - de vezică, cervical, de pancreas. Numeroasele teste de laborator au demonstrat că organismul lipsit de aportul de licopenă riscă să se îmbolnăvească mai uşor de cancer. O dietă bogată în gogoşari vine şi în ajutorul altor categorii de afecţiuni: cele arteriale şi de îmbătrânire prematură, provocată de deteriorarea unor celule.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite