Ghimbirul şi cuişoarele previn balonarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După restricţiile impuse de post, creşte apetitul alimentar şi, în acelaşi timp, se intensifică ritmul în care se secretă sucurile digestive. De aceea hrana se digeră aproape complet, iar

După restricţiile impuse de post, creşte apetitul alimentar şi, în acelaşi timp, se intensifică ritmul în care se secretă sucurile digestive. De aceea hrana se digeră aproape complet, iar "surplusul" de nutrienţi se adună "într-un rezervor" de grăsimi - în hipoderm. Aşa apar "perniţele" de grăsime de sub piele. Din această cauză, principala grijă, după reînceperea dietei normale, este ca în primele 10-12 zile după post să ţinem sub control consumul de carne şi dulciuri consistente. Unii nutriţionişti recomandă în acest scop mâncărurile picante - tocăniţe sau aperitivele condimentate din belşug.
O altă soluţie propusă de aceştia ar fi folosirea sucului de citrice mai dulci, precum mandarinele şi portocalele, băute cu 15 minute înainte de masa principală. De asemenea, în preparatele de Sărbători trebuie să includem condimentele benefice care elimină balonările şi liniştesc stomacul - ghimbirul, chimenul, nucşoara şi cuişoarele sunt cele mai reprezentative. Aşa că zicala "câte puţin din toate" are la bază o înţeleaptă experienţă, acumulată în timp.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite