Ghidul unei relaţii de durată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a vă înţelege bine cu partenera nu trebuie să o agasaţi cu declaraţii zilnice de dragoste sau să o lăsaţi să planifice mereu întâlnirile

Unii psihologi britanici citaţi de iVillage consideră că felul în care partenerul se comportă la începutul relaţiei este esenţial pentru viitorul cuplului.

În încercarea de a descoperi care sunt lucrurile care nu trebuie făcute în primele luni ale relaţiei, specialiştii în psihologia cuplului au realizat un ghid destinat bărbaţilor.

Fără cadouri zilnic. Nu numai că îşi pierd însemnătatea, dar oferite zilnic cadourile sugerează pe de o parte că acesta este singurul lucru pe care bărbatul mizează pentru a-i atrage atenţia partenerei, dar îi şi creează acesteia aşteptări referitoare la cadouri. Nu mizaţi numai pe latura financiară pentru a atrage partenera şi nu plătiţi întotdeauna nota de plată atunci când ieşiţi în oraş.

Nu petreceţi fiecare clipă liberă împreună. Petrecerea timpului liber numai în cuplu afectează atât viaţa socială a bărbatului, cât şi pe cea a partenerei. Riscul este reprezentat de neglijarea prietenilor şi a propriei vieţi, dar şi de sufocarea femeii prin acapararea întregului ei timp.

Luaţi iniţiativa în planificarea întâlnirilor. Femeilor le displac bărbaţii care nu au iniţiativă, dar urăsc de asemenea să fie nevoite să organizeze singure fiecare întâlnire. Alegeţi ceea ce veţi comanda la restaurant sau ce film să vedeţi la întâlnire, cu condiţia să ţineţi cont şi de preferinţele ei.

Învăţaţi să spuneţi NU. Chiar dacă vă temeţi că îi veţi răni sentimentele, atunci când aveţi o părere diferită de a ei este indicat să o exprimaţi. În acest fel îi veţi câştiga respectul.

Nu vă grăbiţi să îi cunoaşteţi familia. La reuniunile de familie ochii tuturor invitaţilor vor fi asupra voastră. Este o greşeală să îi vizitaţi familia la începutul relaţiei când nu vă cunoaşteţi suficient unul pe altul.

Fiţi sincer în legătură cu trecutul. Orice fapt din trecut iese la un moment dat la iveală. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă destăinuiţi cu totul la începutul relaţiei, ci treptat în funcţie de situaţie.

Aplanaţi conflictele discutând deschis cu partenera. Comunicarea ajută la rezolvarea problemelor. Evitarea confruntărilor verbale nu face decât să înrăutăţească situaţia.

Întreţineţi flacăra pasiunii. Odată începută o relaţie, nu vă culcaţi pe o ureche. Partenera trebuie recucerită în fiecare zi cu o floare, un compliment sau o întâlnire romantică. Dacă încetaţi să mai fiţi atent şi grijuliu cu partenera, aceasta ar putea crede că nu o mai iubiţi.

Evitaţi declaraţiile de dragoste la începutul relaţiei. Cu toate că femeilor le place să audă astfel de vorbe ele îşi pierd sensul dacă sunt repetate prea des. O declaraţie făcută prea devreme denotă o implicare afectivă superficială.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite