Gheara diavolului, analgezic natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renumele de puternic remediu împotriva durerii al plantei numită gheara diavolului se datorează unei serii de substanţe analgezice şi antioxidante din compoziţia sa, care înlătură inflamaţiile.

„Tratamentul cu gheara diavolului este un excelent calmant al durerilor articulare şi musculare, indicat în caz de artroză, spondiloză, scolioză şi de fracturi. Administrată intern sub formă de decoct, de tinctură sau de capsule, această plantă favorizează eliminarea acidului uric, este un detoxifiant al ficatului şi al rinichilor, având şi un efect hipotensiv", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Totuşi, gheara diavolului stimulează producerea de acid în stomac şi de aceea, folosirea plantei este contraindicată suferinzilor de ulcer. De asemenea, femeile însărcinate ori cele care alăptează şi copiii sub 16 ani sau persoanele care urmează să suporte o intervenţie chirurgicală trebuie să evite tratamentul bazat pe această plantă.

Mod de preparare şi administrare

Decoctul se prepară dintr-o linguriţă de pulbere obţinută din rădăcină şi din 300 ml de apă. Ceaiul se fierbe timp de 30 de minute, se strecoară şi se lasă să se răcească. Se bea pe parcursul unei zile, în trei reprize, timp de o lună. Tinctura poate fi procurată de la magazinele cu produse naturiste şi se administrează de trei ori pe zi, câte zece picături.Preparatele sub formă de capsule se iau astfel: câte o pastilă la două ore, dar nu mai mult de şase pe zi. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite