Genţiana, de ajutor în tratamentul hepatitelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Genţiana ajută la eliminarea toxinelor din corp
Genţiana ajută la eliminarea toxinelor din corp

Genţiana, o plantă de toamnă, conţine ulei volatil, minerale şi un principiu activ numit amarogentină, considerată cea mai amară substanţă din lume. De aceea, în popor genţianei i se spune „fierea pământului". Planta este celebră în fitoterapie pentru capacitatea de tratare a infecţiilor din organism şi pentru eliminarea toxinelor din corp.

„Genţiana are puternice efecte de stimulare a metabolismului şi favorizează secreţia normală de hormoni tiroidieni. Mai mult, rădăcina plantei ajută la regenerarea celulei hepatice şi ajută la combaterea virusurilor care afectează ficatul", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Tratamentul cu genţiană se administrează în caz de hepatită cronică şi acută, sub formă de pulbere, din care se ia o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi, în cure de câte şase săptămâni. Leacul se administrează cu 15 minute înaintea meselor principale.

Mod de administrare

Tinctura de genţiană: Se dizolvă 10 picături în 100 ml cu apă, timp de şapte-opt zile. Siropul de genţiană: 10 grame de rădăcină mărunţită (trei linguri) se opăresc în 150 ml de apă. După şase ore, maceratul se strecoară şi se adaugă 250 g de zahăr, apoi se fierbe şi se filtrează. Se recomandă mai ales copiilor care nu au poftă de mâncare (se iau câte trei linguri pe zi, un interval de 10 zile).

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite