Găluşte cu pere şi nuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 g cartofi, 2 linguri de margarină sau ulei de măsline, 4 pere, 1 ou, 100 g griş, 100 g făină, 200 g nuci măcinate, coji rase de la o lămâie şi o portocală, 3 linguri zahăr

Ingrediente: 500 g cartofi, 2 linguri de margarină sau ulei de măsline, 4 pere, 1 ou, 100 g griş, 100 g făină, 200 g nuci măcinate, coji rase de la o lămâie şi o portocală, 3 linguri zahăr pudră, 4 linguri zahăr cristale, scorţişoară. Pentru ornament: 2 linguri de scorţişoară şi 4 linguri de zahăr pudră.

Preparare: Perele curăţate de coajă şi cotoare vor fi fierte cu 2 căni de apă şi zahărul cristal. După ce s-au fiert şi s-au răcit, le tăiem mărunt. Separat, fierbem cartofii şi când s-au răcit puţin îi transformăm în piure. Adăugăm untul topit sau uleiul de măsline călduţ şi celelalte ingrediente. Frământăm bine acest aluat şi formăm găluşte (ca şi cele de prune). În mijlocul fiecărei găluşte vom pune 2-3 cubuleţe de pere. Găluştele vor fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 20 de minute. Le presărăm cu nucă măcinată, zahăr pudră şi scorţişoară.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite