Fumul de barbecue este cancerigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

vestului la focul de tabără.Invazia de restaurante care servesc barbercue nu reduce pofta consumatorilor, care vor să-şi prepare după metodele proprii grătarul, sau să aibă fripturi proaspete

vestului la focul de tabără.
Invazia de restaurante care servesc barbercue nu reduce pofta consumatorilor, care vor să-şi prepare după metodele proprii grătarul, sau să aibă fripturi proaspete în zonele de picnic. În ultimul timp, însă, au apărut studii care spun că grătarul nu este o metodă de gătit prea sănătoasă. Friptura este mai săracă în grăsimi decât sarmalele, iar metoda de gătit , rapid, ne scapă de spălatul vaselor, dar studiile recente arată că mâncarea la grătar este mult mai cancerigenă decât aceea gătită tradiţional din casă. Grăsimea se scurge pe cărbunii încinşi, creând un fum ce conţine chimicale cu potenţial cancerigen; în plus, şi părţile arse ale produselor gătite pe grătar sunt cancerigene. Din păcate pentru cei care savurează carnea la grătar , tocmai afumarea este cea care dă gustul specific frigăruiei sau cotletului aruncat pe cărbunii încinşi.

Cum să gătim mâncare sănătoasă la grătar:
* Putem reduce potenţialul cancerigen prin pătrunderea cărnii la cuptor, anterioară aruncării ei pe grătar, ceea ce reduce timpul de expunere la fumul cancerigen.
* Nu încingeţi prea mult grătarul; folosiţi o temperatură scăzută sau medie şi încercaţi să evitaţi flăcările cauzate de scurgerea grăsimii
* Folosiţi carne slabă, astfel încât grăsimea care se scurge pe cărbuni să fie minimă* Nu mâncaţi părţile arse ale cărnii
* Adăugaţi sosurile numai în ultimele minute înainte de a lua carnea de pe grătar; acestea conţin zahăr, care amplifică flăcările şi intensifică fumul
* Carnea crudă, dezgheţătă sau ţinută în căldură, dar şi carnea gătită care s-a răcit, sunt medii ideale de cultură pentru bacterii.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite