Fumatul atenuează gustul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fumatul atenuează gustul
Fumatul atenuează gustul

Fumătorii percep altfel gustul alimentelor nu doar pentru că tabacul are o aromă foarte puternică şi le acoperă pe toate celelalte, ci mai ales din cauză că fumul de ţigară distruge o parte din papilele gustative şi acţionează asemenea unui anestezic asupra limbii.

Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea „Aristotel“ din Tesalonic, Grecia. Potrivit medicului Pavlidis Pavlos, coordonatorul studiului, persoanele care fumează au un număr mult mai mic de papile gustative decât cele nefumătoare. În plus, papilele rămase au funcţiile modificate.

Toxinele din ţigări afectează neuronii

Acelaşi studiu a scos la iveală faptul că, şi după renunţarea la fumat, gustul nu este recăpătat în întregime. De fapt, papilele gustative pierdute nu se mai regenerează. În schimb, cele rămase îşi redobândesc funcţiile pierdute, arată specialistul Pavlidis Pavlos.

O altă ipoteză care explică atenuarea gustului în cazul fumătorilor este că substanţele chimice din ţigări inhibă nervii implicaţi în percepţia gustului alimentelor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite