Fumăriţa previne îmbătrânirea prematură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În categoria plantelor medicinale româneşti, fumăriţa este considerată cel mai puternic elixir al tinereţii. Specialiştii recomandă tratamentul cu fumăriţă mai ales pentru calităţile acesteia de a încetini procesele de îmbătrânire prematură.

Iarba de fumăriţă, cum i se mai spune plantei în popor, este un remediu pentru afecţiuni hepatobiliare (dischinezii, litiază, colică biliară), respiratorii (astmul bronşic alergic), pentru boli ale sistemului circulator (tensiune oscilantă, hipotensiune, hipertensiune, aritmie cardiacă şi ateroscleroză), boli cutanate şi subcutanate (acnee, eczeme, furunculoze, celulită, urticarii, psoriazis).

Cercetările realizate de-a lungul timpului evidenţiază efectul diuretic-depurativ, antispastic, antialergic şi antibacterian al fumăriţei.

Tratamentul cu această plantă este indicat şi în curele de slăbire şi de purificare a organismului. Terapiile cu fumăriţă nu trebuie să depăşească 14 zile, deoarece pot cauza somnolenţă şi încetinirea circulaţiei sanguine.

Mod de administrare

Infuzie: Se prepară din 10 g de plantă care se lasă la infuzat în 250 ml de apă clocotită, vreme de zece minute. Se strecoară şi se bea o cană pe zi.

Sirop: Se prepară un litru de infuzie de plantă în care se toarnă 500 g de zahăr. Se fierbe până ce se îngroaşă şi capătă consistenţa unui
sirop.

Se consumă câte o lingură după mesele principale. Siropul este benefic şi pentru eliminarea pietrelor de la bilă. 

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite