Florile de liliac, utile în tulburările hepatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remediile preparate din florile de liliac sunt folosite într-o varietate de probleme de sănătate.

„Gingaşele flori de liliac, care ne relaxează cu parfumul lor, au şi puteri terapeutice şi pot alina o mulţime de suferinţe interne: hepatice, respiratorii, reumatice şi digestive.

Din punct de vedere fitoterapeutic, de la arbustul liliac se folosesc, pe lângă flori, şi frunzele, mugurii şi scoarţa, care au efect vasodilatator, tonic, antireumatic şi astringent", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Infuziile preparate din flori uscate de liliac atenuează stările de disconfort hepatic (balonări, stări de vomă, dureri sub coaste), stimulând producţia de bilă. În plus, florile pot fi de folos şi în probleme respiratorii (tuse şi bronşită).

Mod de administrare

Infuzie: Câte o linguriţă de flori uscate de liliac şi de sunătoare se infuzează, 10 minute într-o cană cu apă. Ceaiul se administrează, înainte de masă, copiilor care nu au poftă de mâncare. Infuzia simplă, obţinută dintr-o linguriţă de flori uscate de liliac la o cană cu apă, este indicată în problemele hepatice, în stări febrile, diabet, gută şi în caz de colici. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite