Florile de iasomie combat migrena şi insomnia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre proprietăţile principale ale florilor de iasomie este aceea de a relaxa organismul prin uleiurile eterice pe care le conţine.

Fitoterapeuţii indieni, care studiază de secole efectele iasomiei asupra psihicului, conferă extractului din aceste flori atât calităţi calmante, cât şi afrodiziace. „Iasomia este un remediu recunoscut pentru efectele sedative şi antispastice. Cu ajutorul decoctului, pot fi calmate migrenele şi tusea.

Infuzia de iasomie este recomandată mai ales mamelor care alăptează, deoarece stimulează lactaţia. De asemenea, preparatele care conţin iasomie reechilibrează şi balanţa hormonală", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Tinctura din flori de iasomie este eficientă în tratarea anxietăţii. În momentele de criză se iau câte 10 picături diluate în 50 ml de apă, de două ori pe zi, timp de două săptămâni.

Mod de administrare

Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori uscate la o cană cu apă clocotită. Se infuzează timp de cinci minute şi se beau câte trei căni pe zi. Siropul se prepară dintr-o infuzie concentrată din patru linguri de flori uscate şi un litru de apă clocotită. După 15 minute de infuzare se strecoară.

În ceaiul obţinut se adaugă 500 grame de zahăr şi se fierbe la foc potrivit până ce se îngroaşă. Se adaugă sucul unei lămâi, iar siropul trebuie să mai fiarbă trei minute. Se iau câte trei linguri pe zi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite