Fierea pământului reglează temperatura corpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte apreciată pentru puterea ei tămăduitoare, fierea pământului, ţintaura sau floarea de friguri, aşa cum este denumită în medicina populară, este o plantă folosită mai ales în sezonul rece. Datorită substanţelor amare din compoziţie, ea are efect sudorific, reglând temperatura corpului,fiind un aliat în tratarea virozelor şi a gripei.

„Fierea pământului este una dintre cele mai puternice plante cu efect detoxifiant şi febrifug. Extrasele din  plantă mobilizează toxinele şi grăbesc eliminarea lor, stimulează pofta de mâncare, calmează crizele digestive şi de ficat şi activează circulaţia. De asemenea, planta are o acţiune dublă asupra paraziţilor intestinali: pe de o parte îi omoară, pe de altă parte, facilitează procesul de eliminare a lor din intestin", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mod de administrare

Infuzie: Se prepară din două linguriţe de pulbere de plantă uscată, care se infuzează în 250 ml de apă fiartă, timp ce cinci minute. Două căni de ceai pe zi, timp de două săptămâni, ajută la eliminarea toxinelor.
Vin: Se fierb trei linguri de plantă în două căni cu apă, apoi se adaugă într-un litru de vin încălzit. După o jumătate de oră se filtrează. În stări febrile, se iau 50 ml de vin. Pentru stimularea apetitului, se recomandă trei linguri pe zi, timp de două săptămâni. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite