Fertilizarea in vitro, mai puţin eficientă la plinuţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu cât o femeie cântăreşte mai mult, cu atât şansele de a rămâne însărcinată după fertilizarea in vitro (FIV) sunt mai mici, atrag atenţia specialiştii de la Universitatea de Stat din Michigan, citaţi de Reuters.

În cazul femeilor supraponderale (cu indicele de masă corporală între 25 şi 29,9) sau obeze (cu un indice de masă corporală peste 30) tratamentele de fertilitate administrate înaintea procedurii propriu-zise de fertilizare sunt mai puţin eficiente, a constatat în cadrul unui studiu echipa medicului Barbara Luke. În timp ce şansele de a rămâne însărcinată după tratamentul de fertilitate şi după FIV ale unei femei cu greutate normală sunt de 43%, cele ale unei femei supraponderale scad până la 36%.

Risc de avort spontan

Potrivit specialiştilor americani, chiar dacă fertilizarea a avut succes, iar femeia supraponderală sau obeză a rămas însărcinată, există un risc crescut ca ea să piardă sarcina. Una dintre explicaţiile acestui fenomen constă în nivelul mare de ţesut gras al acestor femei, care eliberează estrogen (hormon sexual feminin) în corp. estrogenul „păcăleşte" creierul că ovarele funcţionează, când, de fapt, femeia se confruntă cu probleme de fertilitate. Medicii spun că, în cazul femeilor cu exces ponderal, pierderea câtorva kilograme printr-o dietă sănătoasă şi prin sport poate avea efect benefic asupra şanselor ca ele să rămână însărcinate.
Indicele de masă corporală (IMC) se calculează împărţind greutatea (în kilograme) la pătratul înălţimii (în metri). Exemplu: o persoană cu o greutate de 55 de kilograme şi cu o înălţime de 1,63 m are un IMC de 20,7.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite