Fericirea ne face mai graşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când suntem optimişti mâncăm mai mult decât în perioadele în care suntem stresaţi sau supăraţi

Chipsuri, prăjituri, mâncăruri grase. Le-am mânca pe toate mai ales atunci când suntem bine-dispuşi, chiar dacă ne stricăm silueta.

Programul încărcat de la serviciu, împreună cu treburile gospodăreşti, ne determină ca la sfârşitul zilei să avem diferite pofte culinare. 

În urma unui studiu realizat în 2007, s-a ajuns la concluzia că ne putem controla mai bine greutatea dacă învăţăm cum să consumăm alimentele la care poftim.

Potrivit dr. Brian Wansink, directorul unui laborator de cercetare alimentară din cadrul Universităţii Cornell, SUA, citat de CNN, alimentele la care poftim se împart în două categorii: gustări rapide (chipsuri, îngheţată, prăjituri, ciocolată) şi mâncăruri gătite.

Fluctuaţia hormonală, nevoia de calorii a organismului şi problemele emoţionale se numără printre cauzele declanşatoare ale poftelor culinare. Deşi stresul este considerat de multe ori principalul vinovat, cercetările au arătat că atunci când suntem fericiţi mâncăm mai mult decât atunci când suntem stresaţi sau supăraţi.

1 Mâncaţi regulat. Dacă timpul între mese este prea mare, foamea devine de necontrolat. Ideea este că atunci când organismul este înfometat ne este mai greu să facem alegeri alimentare sănătoase.

2 Amânaţi satisfacerea unor pofte culinare. Dacă vi se face poftă de un anumit aliment este mai bine să amânaţi consumarea acestuia decât să vă refuzaţi complet răsfăţul de a mânca ceea ce vă place.

3 Porţionaţi mâncarea. Este foarte uşor să depăşiţi porţia obişnuită dacă mâncaţi direct din cratiţă sau din pungă. De aceea este bine să mâncaţi porţii exacte, direct din farfurie şi fără a suplimenta mâncarea.

4 Alegeţi alimente cu beneficii nutriţionale. Dacă vă place ciocolata, alegeţi-o pe cea neagră, bogată în antioxidanţi. Alegeţi un iaurt degresat în care puteţi adăuga bucăţele de fructe proaspete.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite