Feniculul combate problemele digestive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Feniculul combate problemele digestive
Feniculul combate problemele digestive

Cercetări recente efectuate la Universitatea Arizona din Tucson arată că pentru problemele digestive, frecvente în sezonul estival, de mare ajutor este feniculul.

Doctorul Weil Andrew, coordonatorul studiilor, recomandă preparatele din seminţe de fenicul (infuzia, maceratul sau siropul), datorită efectelor lor antiseptice, sedative, diuretice, carminative şi antispastice.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie spune că feniculul este un leac pentru 65 de afecţiuni: de la balonări şi colici abdominale la dureri reumatice, edeme ale membrelor inferioare, constipaţie, tuse convulsivă şi litiază renală.

De asemenea, infuzia şi siropul de fenicul sunt remedii excelente pentru faringită, anxietate şi pentru insomnii. Mai mult, rădăcina plantei s-a dovedit foarte eficientă în combaterea obezităţii şi pleureziei (afecţiune pulmonară).

Mod de administrare

Infuzia: Peste două linguriţe de seminţe pisate de fenicul turnaţi o cană de apă fierbinte. După 15 minute de infuzare, strecuraţi foarte bine şi apoi beţi licoarea.

Siropul: Se prepară dintr-o infuzie concentrată (cinci linguriţe de seminţe pisate la un litru de apă). După ce fierbe 15 minute, infuzia se strecoară, apoi se mai fierbe cu 600 g de zahăr şi cu sucul unei lămâi. Când s-a îngroşat, siropul se lasă să se mai răcească şi se pune în sticle.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite