Femeile însărcinate sunt cele mai afectate de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile însărcinate sunt cele mai afectate de gripa porcină
Femeile însărcinate sunt cele mai afectate de gripa porcină

Gripa porcină este mai periculoasă în cazul femeilor însărcinate, provocând complicaţii şi chiar decesul unora dintre ele. Medicii le sfătuiesc pe acestea să se vaccineze împotriva virusului gripei sezoniere pentru a reduce din riscul de contactare a virusului A/H1N1.

Virusul gripei porcine aduce complicaţii grave pentru femeile însărcinate, care prezintă o rată de mortalitate mai crescută decât restul pacienţilor, potrivit unui studiu american.

Şase femei americane însărcinate au decedat din cauza gripei A/H1N1 de când a apărut aceasta - 15 aprilie 2009 până pe 16 iunie. În total, în SUA, 34 de femei însărcinate au contactat virusul, iar 11 au fost spitalizate.

Complicaţiile care apar în urma contactării virusului de femeile gravide dezvoltă o pneumonie virală cu dificultăţi respiratorii, în urma căreia acestea necesită o ventilaţie mecanică.

Medicii le recomandă femeilor însărcinate să se vaccineze împotriva gripei sezoniere în lipsa unui vaccin pentru gripa porcină. Momentan, nu se cunosc efectele posibile asupra fătului, întrucât niciuna dintre paciente nu a născut încă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite