Fasolea cu bobul mare previne afecţiunile cardiace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lista proviziilor de iarnă trebuie să figureze, la loc de frunte, şi fasolea cu bobul mare. Această specie merită să facă parte din dieta persoanelor sănătoase, dar şi a diabeticilor,

Pe lista proviziilor de iarnă trebuie să figureze, la loc de frunte, şi fasolea cu bobul mare. Această specie merită să facă parte din dieta persoanelor sănătoase, dar şi a diabeticilor, cardiacilor şi anemicilor.
Cercetătorii de la Universitatea din Kentucky au constatat că o cantitate de 250 g din acest fel de fasole, inclusă în meniul diabeticilor, îi ajută să reducă nivelul colesterolului şi al zahărului din sânge. Bogată mai ales în fibră, fasolea cu bobul mare, numită şi "fasolea marinarilor", pentru că multă vreme a fost preferată la popotele marinăreşti din America, este o valoroasă sursă de potasiu, fier, calciu, dar şi de vitamine B şi C. Acest soi de fasole conţine cele două feluri de fibră - solubilă şi insolubilă. Numeroase studii au demonstrat că fibrele solubile au proprietatea să scadă nivelul de colesterol din sânge şi astfel se reduce riscul apariţiei bolilor de inimă, a atacurilor celebrale şi a diabetului. Cealaltă categorie a fibrelor insolubile contribuie la menţinerea unui tranzit intestinal normal. Cercetătorii cred că populaţiile din Africa, de exemplu, consumatoare de alimente bogate în fibre insolubile, se îmbolnăvesc mai rar de cancer. În acelaşi timp, pentru persoanele care vor să-şi menţină greutatea, hrănindu-se sănătos, fasolea aceasta este energetică, nutritivă şi are un conţinut scăzut de calorii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite