Epilarea cu laser, cea mai practică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ajutorul tehnologiei moderne, pilozitatea poate fi redusă în proporţie de până la 90 la sută, afirmă specialiştii. Metodele de epilare cu laser sau cu lumină intens pulsată aplicate la nivelul zonei inghinale, feţei şi axilelor înregistrează cele mai bune rezultate.

Indiferent de sex, excesul de fire de păr pe corp poate crea complexe. „În cazurile în care părul creşte patologic, metodele cosmetice nu sunt satisfăcătoare, deoarece ele trebuie repetate la intervale tot mai scurte. După 15 ani de cercetare extensivă şi de experienţă, se ştie că părul poate fi rărit cu ajutorul laserului sau luminii intens pulsate, iar metoda se numeşte fotoepilare", explică medicul primar dermatolog Mihaela Leventer de la Clinica „Dermastyle" din Bucureşti.

SUNT NECESARE PATRU ŞEDINŢE

Terapia cu laser înregistrează cele mai bune rezultate în cazul persoanelor care au fire de păr negre şi groase. Firele care nu pot fi tratate indiferent de tehnologie sunt cele care nu au pigment (cu melanină puţină): firele albe, cele de un blond deschis şi cele roşcate.

„Pigmentul din firul de păr atrage lumina, iar energia este transmisă prin tulpina pilară spre rădăcină, unde se produce o implozie fototermică. În bulbul firului de păr se degajă brusc căldura generată de lumină. În felul acesta, rădăcina este distrusă, dar tulpina firului de păr rămâne intactă şi încastrată în piele. Ea se elimină după două săptămâni, o dată cu exfolierea celulelor moarte din epiderm", spune medicul dermatolog Mihaela Leventer.

În urma terapiei, se obţine o reducere a pilozităţii de 75 până la 90 la sută. Din cauză că rămân fire care nu pot fi scanate sau persistă fragmente de fir de păr care au celule germinative, procedeul este numit reducere permanentă a pilozităţii, şi nu epilare definitivă, atrag atenţia dermatologii.

„Durata şedinţelor depinde de dimensiunile zonei care urmează să fie tratată (între zece minute şi o oră). Reducerea pilozităţii se observă după prima şedinţă. De obicei, sunt necesare patru şedinţe la interval de patru-şase săptămâni", spune medicul specialist dermatolog Rodica Negreanu de la Centrul Medical Unirea.

Atenţie la efectele adverse!

Pentru a evita eventualele reacţii adverse, specialiştii afirmă că această procedură trebuie realizată doar de către medicul specialist, care poate recunoaşte problemele locale ignorate, ca aluniţe cu risc sau alte leziuni cutanate, care contraindică tratamentul cu lumină.

Potrivit specialiştilor, cea mai nedorită situaţie este dată de arsura pielii atunci când aparatul nu este mânuit corect sau pacientul are pielea bronzată, iar pigmentul atrage lumina. O altă situaţie posibilă este stimularea creşterii părului prin folosirea unor parametri nepotriviţi tipului de pilozitate, dar şi prin utilizarea unor aparate cu filtre nepotrivite situaţiei sau mult prea vechi. Din fericire, efectele secundare sunt tranzitorii, iar tratamentul este tolerat cu uşurinţă.

Recomandări

Înainte şi după epilarea cu laser, este interzisă expunerea la soare. „În plus, cu o lună înainte de tratament şi între şedinţe este permisă doar utilizarea cremelor epilatoare sau raderea firelor de păr, rădăcinile reprezentând ţinta laserului", explică medicul Rodica Negreanu.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite