Epidemia de SIDA cucereşte Estul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de luptă împotriva SIDA va fi marcată şi de tineri din România. Pe 1 Decembrie, ei vor purta fundiţa roşie, simbolul solidarităţii. Campania "Deschide-ţi inima. Sunt la fel ca tine",

Ziua de luptă împotriva SIDA va fi marcată şi de tineri din România. Pe 1 Decembrie, ei vor purta fundiţa roşie, simbolul solidarităţii. Campania "Deschide-ţi inima. Sunt la fel ca tine", organizată de Ministerul Sănătăţii împreună cu organizaţiile nonguvernamentale, se relansează, punând tinerii în centrul campaniei naţionale de luptă împotriva discriminării persoanelor infectate sau afectate HIV/SIDA.
Se vor prezenta fotografiile câştigătoare ale concursului naţional "Lumea văzută prin ochii mei" şi se va realiza o fundă umană de către 300 de voluntari, în fiecare judeţ.
Aproape jumătate din populaţia globului are sub 25 de ani. Aceşti tineri nu au avut şansa să cunoască o lume fără SIDA, boală care a fost descoperită în 1981. De atunci, SIDA a ucis mai mulţi oameni decât toată populaţia României aproximativ 25 de milioane de persoane, iar numărul victimelor creşte rapid de la an la an. În mai puţin de 10 ani, numărul persoanelor infectate din Europa de Est şi Asia Centrală a crescut de douăzeci de ori.
11 .000 de români sunt infectaţi cu HIV
OMS arată că numărul anual al deceselor din cauza acestei maladii va creşte la 6,5 milioane

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite